Af Emma 5.x & Francesca 5.y
Morgenmad:
Yoghurt med frugt og nødder
Portioner | 1
En lækker, frisk dessert
1 dl græsk yoghurt 2%
½ tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Flydende honning
1 spsk. Hasselnødder,
hakkede
Æble
Pære
Granatæble
Sådan gør du:
Bland yoghurten med
vaniljesukkeret. Hæld det op i serveringsglas, og dryp honning over. Rist
nødderne på en tør stegepande. Skær æble og pære i tern, og bland dem med
nødderne. Læg dem oven på yoghurten sammen med granatæblekerner. Garneres med
citronmelisse.
Frokost:
Portioner | 4
Lidt lunt!
Kyllingesuppe med nudler
Ingredienser:
300 g kyllingefilet
1 liter hønsebouillon
1 tsk. ingefær
80 g ris nudler
400 g wokgrønt, thai
1 tsk. fiskesauce
Koriander
Sådan gør du:
Steg kyllingefileterne,
lad den køle af. Skær kyllingen i strimler. Kog bouillonen op med ingefær, og
tilsæt nudler, grøntsager og fiskesauce. Lad koge i ca. 5 minutter. Tilsæt
kyllingekødet, og lad koge i 1 minut til. Drys koriander over.
Aftensmad:
Lækker minutbøf:
Portioner | 2
Ingredienser:
250 g minutbøf
4 spsk. friskost, max
15%
2 spsk. hakket
basilikum
1 fed hvidløg, revet
1 tsk. flydende
margarine
1 dl vand
1 spsk. kalvefond
400 g kartoffler
1 pose Mustard sauce
Haricots verts
cocktailtomater, gule
og røde
Sådan gør du:
Skræl og kog
kartoflerne. Rør osten sammen med basilikum og hvidløg. Bank bøfferne flade og
krydr med salt og peber. Smør osten på dem, og rul dem sammen. Stik en
tandstikker igennem. Brun dem på alle side i margarine. Tilsæt vand og fond, og
lad dem simre, til de er færdige. Tilbered saucen. Servér bøfferne med moste
kartofler, sauce, haricots verts og halve tomater.
Dessert:
Chokolademousse i flere lag:
Portioner : 4
Ingredienser:
3 blade husblas
35 g hvid chokolade
1 æg (pasteuriseret)
3 spsk. sukker
korn af ½ vaniljestang
1 1/2 dl yoghurt
naturel 0,5%
1 dl fløde 35%
1 pose Weight Watchers Mousse au Chocolat
1 dl letmælk
Kanel
Sådan gør du:
Smelt chokoladen i
vandbad. Del æg i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og
yoghurt. Læg husblassen i koldt vand, vrid og bland det i den smeltede
chokolade. Tilsæt ægge/yoghurt cremen lidt af gangen. Pisk fløden hårdt og vend
den i. Pisk æggehviden til stift skum og vend den forsigtigt i cremen. Fyld 4
høje glas med halvdelen af moussen. Tilbered Weight Watchers chokolademousse
efter anvisning på posen. Krydr med kanel og fordel ovenpå den lyse creme.
Afslut med resten af den lyse mousse. Stil i køleskabet i ca. 2 timer og
servér.
Jul:
Mintchokoladekulger – lækre julegodter:
Antal: 35 stk
Ingredienser:
1¼ dl (110 g) sukker
1 spsk. vaniljesukker
4 dl (160 g) havregryn
2 spsk. vand
6 dråber pebermynteolie
Pynt:
20 pebermyntepastiller
Sådan gør du:
Bland alle
ingredienserne til en jævn dej. Knus pastillerne i en morter. Form kuglerne, og
rul dem i de knuste pastiller. Stilles koldt indtil servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar