tirsdag den 12. november 2013

Lækre og sunde opskrifter


Af Emma 5.x & Francesca 5.y

Morgenmad:
Yoghurt med frugt og nødder
Portioner | 1
En lækker, frisk dessert


 Ingredienser:
1 dl græsk yoghurt 2%
½ tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Flydende honning
1 spsk. Hasselnødder, hakkede
Æble
Pære
Granatæble

Sådan gør du:
Bland yoghurten med vaniljesukkeret. Hæld det op i serveringsglas, og dryp honning over. Rist nødderne på en tør stegepande. Skær æble og pære i tern, og bland dem med nødderne. Læg dem oven på yoghurten sammen med granatæblekerner. Garneres med citronmelisse.

Frokost:
Portioner | 4
Lidt lunt!
Kyllingesuppe med nudler


Ingredienser:
300 g kyllingefilet
1 liter hønsebouillon
1 tsk. ingefær
80 g ris nudler
400 g wokgrønt, thai
1 tsk. fiskesauce
Koriander

Sådan gør du:
Steg kyllingefileterne, lad den køle af. Skær kyllingen i strimler. Kog bouillonen op med ingefær, og tilsæt nudler, grøntsager og fiskesauce. Lad koge i ca. 5 minutter. Tilsæt kyllingekødet, og lad koge i 1 minut til. Drys koriander over.

Aftensmad:
Lækker minutbøf:
Portioner | 2


 Ingredienser:
250 g minutbøf
4 spsk. friskost, max 15%
2 spsk. hakket basilikum
1 fed hvidløg, revet
1 tsk. flydende margarine
1 dl vand
1 spsk. kalvefond
400 g kartoffler
1 pose Mustard sauce
Haricots verts
cocktailtomater, gule og røde

Sådan gør du:
Skræl og kog kartoflerne. Rør osten sammen med basilikum og hvidløg. Bank bøfferne flade og krydr med salt og peber. Smør osten på dem, og rul dem sammen. Stik en tandstikker igennem. Brun dem på alle side i margarine. Tilsæt vand og fond, og lad dem simre, til de er færdige. Tilbered saucen. Servér bøfferne med moste kartofler, sauce, haricots verts og halve tomater.

Dessert:
Chokolademousse i flere lag:
Portioner : 4


Ingredienser:
3 blade husblas
35 g hvid chokolade
1 æg (pasteuriseret)
3 spsk. sukker
korn af ½ vaniljestang
1 1/2 dl yoghurt naturel 0,5%
1 dl fløde 35%
1 pose Weight Watchers Mousse au Chocolat
1 dl letmælk
Kanel

Sådan gør du:
Smelt chokoladen i vandbad. Del æg i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og yoghurt. Læg husblassen i koldt vand, vrid og bland det i den smeltede chokolade. Tilsæt ægge/yoghurt cremen lidt af gangen. Pisk fløden hårdt og vend den i. Pisk æggehviden til stift skum og vend den forsigtigt i cremen. Fyld 4 høje glas med halvdelen af moussen. Tilbered Weight Watchers chokolademousse efter anvisning på posen. Krydr med kanel og fordel ovenpå den lyse creme. Afslut med resten af den lyse mousse. Stil i køleskabet i ca. 2 timer og servér.

Jul:
Mintchokoladekulger – lækre julegodter:
Antal: 35 stk


 Ingredienser:
 100 g margarine
1¼ dl (110 g) sukker
1 spsk. vaniljesukker
4 dl (160 g) havregryn
2 spsk. vand
6 dråber pebermynteolie
Pynt:
20 pebermyntepastiller

Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne til en jævn dej. Knus pastillerne i en morter. Form kuglerne, og rul dem i de knuste pastiller. Stilles koldt indtil servering.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar