onsdag den 13. november 2013

Dagens lækre og sunde opskrifter

Af Laura 5.y & Sophie 5.y

Sundt slik














Ca. 25-30 stk.
100 g mandler - hakket til groft mandelmel
2 spsk vand
125 g tørrede figner
50 g rosiner
25 g kokosmel
2 tsk kakao
kokosmel til drys

Sådan gør du: 
Køre dette hele godt igennem i en foodprocesser (mandlerne skal hakkes til mandelmel først) Tilsæt evt. mere vand. Tril blandingen til små kugler der rulles i kokosmel. Opbevares i køleskabet.

Frisk sommersmoothie med mynte!


















Til 1 stort glas eller 2 små

1 frossen banan i skiver
2-3 nektariner (alt. ferskner)
2 dl frosne jordbær
3 friske mynteblade
½ knivspids salt (fx pink himalayasalt)

Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne og spæd op med vand til en passende konsistens. Jeg bruger ca. 1½ dl. Servér i glas(sene) og pynt med frisk mynte og isterninger.

Jordbær–fersken milkshake













Den søde saft fra de modne ferskner blandet med jordbær og lidt andet godt i giver en naturlig friskhed og sødme, der er svær at modstå. Denne milkshake er både cremet og rund i smagen og er med sin lyserøde nuance og rige smagsoplevelse havnet øverst på top-ti listen over sommerdrikke hos alle i familien.

Til 4 mellemstore glas

En halv pose (250 g) frosne jordbær
1 banan
3 modne ferskner
1 æble
2 dl hyldesaft (ikke færdigblandet)
1 spsk. honning
1 tsk. vanillesukker
½ liter soyamælk
5-6 mynteblade

Sådan gør du:
Kernehus fra æblet og sten fra ferskner tages ud, og ellers er det bare at blende det hele til en lækker milkshake. 

Müslibarer













Ca. 6 stk.

50 g havregryn eller mysli uden tilsat sukker
50 g tørrede tranebær
10 g nødder
25 g. mørk chokolade (80%
1 tsk chiafrø eller hørfrø
1 tsk frisk ingefær
1 tsk akaciehonning (kan udelades)

Sådan gør du:
Smelt først chokoladen i et kasserolle over svag varme, og riv herefter ingefæren på et fint rivejern. Bland alle ingredienserne i en blender og blend det hele sammen. Kom massen over i et fad eller eventuel en madkasse, og mas massen godt sammen ud i alle siderne og stil den herefter på køl. Slå til sidst massen ud på et skærebræt og skær ud i små myslibarers.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar