Sundt slik
Ca. 25-30 stk.
100 g mandler - hakket til groft mandelmel
2 spsk vand
125 g tørrede figner
50 g rosiner
25 g kokosmel
2 tsk kakao
kokosmel til drys
Køre dette hele godt igennem i en foodprocesser
(mandlerne skal hakkes til mandelmel først) Tilsæt evt. mere vand. Tril
blandingen til små kugler der rulles i kokosmel. Opbevares i køleskabet.
Frisk sommersmoothie med mynte!
Til 1
stort glas eller 2 små
1 frossen banan i skiver
2-3 nektariner (alt. ferskner)
2 dl frosne jordbær
3 friske mynteblade
½ knivspids salt (fx pink himalayasalt)
Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne og spæd op med vand til
en passende konsistens. Jeg bruger ca. 1½ dl. Servér i glas(sene) og pynt med
frisk mynte og isterninger.
Jordbær–fersken milkshake
Den søde saft fra de modne ferskner blandet med
jordbær og lidt andet godt i giver en naturlig friskhed og sødme, der er svær
at modstå. Denne milkshake er både cremet og rund i smagen og er med sin
lyserøde nuance og rige smagsoplevelse havnet øverst på top-ti listen over
sommerdrikke hos alle i familien.
Til 4
mellemstore glas
En halv pose (250 g) frosne jordbær
1 banan
3 modne ferskner
1 æble
2 dl hyldesaft (ikke færdigblandet)
1 spsk. honning
1 tsk. vanillesukker
½ liter
soyamælk
5-6 mynteblade
Sådan gør du:
Kernehus fra æblet og sten fra ferskner tages ud,
og ellers er det bare at blende det hele til en lækker milkshake.
Müslibarer
Ca. 6 stk.
50 g havregryn eller mysli uden tilsat sukker
50 g tørrede tranebær
10 g nødder
25 g. mørk chokolade (80%
1 tsk chiafrø eller hørfrø
1 tsk frisk ingefær
1 tsk akaciehonning (kan udelades)
Sådan gør du:
Smelt først chokoladen i et kasserolle over svag
varme, og riv herefter ingefæren på et fint rivejern. Bland alle ingredienserne
i en blender og blend det hele sammen. Kom massen over i et fad eller eventuel
en madkasse, og mas massen godt sammen ud i alle siderne og stil den herefter
på køl. Slå til sidst massen ud på et skærebræt og skær ud i små myslibarers.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar